Reitti

Maratonin ja puolimaratonin reitti löytyy tästä pdf tiedostona. Reittimme on tarkkuusmitattu 21.5.2017. Maratoonarit kiertävät reitin 4 ja puolimaratoonarit 2 kertaa.

Kymmenen kilometrin reitti poikkeaa hieman ylläolevasta. Näin saamme myös 10 km juoksun lähdön ja maalin Ratinan Stadionille. Kartta tästä linkistä. (1.9.2017)


VUONNA 2017 KAIKKIEN JUOKSUMATKOJEN LÄHTÖ JA MAALI OVAT RATINAN STADIONILLA.


Uudistuneen reitin tutustumislenkit alkavat maanantaina 5.6. Lenkeille lähdetään klo18:00 Ratinan Stadionin pääsisäänkäynniltä (portilta). Reitti on yhden kerran kierrettynä n.10km. Tarkemmat tiedot lenkeistä löytyvät Tampereen maratonklubin internetsivuilta.

--------------------------------------------------------------------------------------

Tampere Maratonin, puolimaratonin, 10 km sekä viestimaratonin lähtö ja maali sijaitsevat kaikki
Ratinan stadionilla.

Reitti kulkee kauniilla reitillä Pyhäjärven rannan tuntumassa. Lähdön jälkeen reitti suuntaa Ratinasta kohti Hatanpään kartanoa Viinikanlahden ympäri. Reitin alku juostaan asfaltilla. Ratinan rannan jälkeen juoksijat suuntaavat kohti Rantaperkiötä. Reitti kulkee Arboretumin ulkoilualueella hiekkapohjaista ulkoilureittiä.

Ensimmäinen huoltopiste sijaitsee Vihilahden kohdalla, matkaa ensimmäiselle huoltopisteelle on n. 3 km. Huoltopisteen jälkeen reitti jatkuu Rantaperkiöön, jossa alustaksi muuttuu jälleen asfaltti. Reitti kulkee omakotitaloalueen läpi nousten Pyhäjärven rannasta Nuolialantielle. Nuolialantieltä reitti kulkee takaisin Arboretumin ulkoilualueelle, jossa sijaitsee reitin toinen huoltopiste. Huoltopisteiden väli on n. 3 km. Huoltopisteet sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan karttaan merkityssä kohdassa.

Toisen huoltopisteen jälkeen juoksijat palaavat kohti stadionia Hatanpään valtatien ja Ratinan rannan kautta. Kolmas huoltopiste sijaitsee Stadionilla.


Reitillä on kolme huoltopistettä, joilla tarjotaan juoksijoille urheilujuomaa, vettä, banaania suolakurkkuja ja rusinoita. Vihilahden huoltopisteiden yhteydessä sijaitsee reitin varrella olevat WC:t.

Reitti on nopea ja tasainen ja se kulkee suurimmalta osin asfaltilla. Yhden lenkin pituus on n.10,5 km. Lenkki juostaan maratonilla neljä ja puolimaratonilla kaksi kertaa. Jokaisella kierroksella käydään Ratinan stadionilla.Tampere maratonin reitti on tarkkuusmitattu.

Mittauksen suorittanut henkilö on IAAF:n standardien mukaisen koulutuksen hyväksytysti suorittanut. Reitin mittauksessa on ollut mukana myös tapahtuman kilpailunjohtaja. Mittaaja ja kilpailunjohtaja valvoo myös reitin merkitsemisen. Reitti on mitattu lyhyintä mahdollista juostavaa reittiä pitkin.